SPRÁVNE MNOŽSTVO LEPIDLA

Ak si naberieme väčšie množstvo lepidla, môže to mať nepriaznivý účinok na celkovú aplikáciu mihalníc. Dlhšie trvá, kým lepidlo vytvrdne, mihalnice sa môžu zbytočne zlepiť, vejáriky uzavrieť, oko je vystavené nadbytočnému množstvu výparov, celkovo sa zbytočne plytvá lepidlom a zvyšuje sa hmotnosť samotných umelých mihalníc.
 
Namiesto vytierania lepidla do gélových podložiek alebo do lepiacej pásky, stačí, ak si vytvoríte správny návyk a budete naberať len potrebné množstvo lepidla, pretože potiahnutím lepidla po gélových podložkách vystavujete oči klienta zbytočným výparom, čo môže mať za príčinu zbytočné začervenanie a štípaniu očí. Myslite aj na to, že pod oči klienta sa dostáva veľké množstvo nepotrebného lepidla.
 
Ako si nabrať správne množstvo lepidla?
Snažte sa namáčať konček mihalnice len do vrchnej časti kvapky lepidla. Keďže lepidlo má tendenciu hustnúť, každých 15-20 minút si kvapnite na miesto, kde máte umiestnené lepidlo novú, malú, čerstvú kvapku kvalitného lepidla.
 
TIP! Ak sa vám aj podarí nabrať väčšie množstvo lepidla, nájdite si iné miesto na odstránenie prebytku lepidla z mihalnice, napr. si vopred pripravte jednu gélovú podložku vedľa podložky s lepidlom. A nezabudnite! Pred použitím je potrebné lepidlo dostatočne pretrepať, vždy ho skladovať dobre zatvorené na suchom mieste a mimo slnečného žiarenia. Nikdy nepoužívajte lepidlo po záruke alebo inak, ako to udáva výrobca.
 
O vaše skúsenosti sa s nami môžete podeliť v komentároch.